Show menu

Wabi kopje

Uw eigen thee kopje in huis om intenser en bewuster van een bijzondere thee te genieten, een creatie van kunstenaar Elisabeth Vandeweghe.
Kunstenaar Elisabeth Vandeweghe ontwierp de wabi theekopjes speciaal voor de thee degustaties en thee ceremonies. Ze legt hart en ziel in deze handgemaakte kopjes. Ze staan voor eenvoud, rust en harmonie met je dagelijkse kopje thee.

Wabi is een term uit het middeleeuwse Japan. De term wordt gebruikt voor eenvoudige, pretentieloze, vergankelijke dingen. De schoonheid van keien met een moslaagje op, een verwilderde rozenstruik… Imperfecte vormen. Elisabeth Vandeweghe was al lang gefascineerd door de Japanse tekenkunst omdat er met één penseeltrek een maximum aan expressie wordt weergegeven.

Momenteel zijn er twee gelimiteerde reeksen met wabi kopjes beschikbaar:

wabi

Met zijn eenvoudige, sobere lijntekening en de twee accentjes die het Oosterse karakter beklemtonen, zal dit handgemaakte theekopje u blijven bekoren. Gebalde kracht in één lijn, dat was het uitgangspunt van de kunstenaar bij het ontwerpen van het Wabi kopje.

wabi kumu

Kumu betekent 'samen drinken'. Eenvoudige schoonheid kenmerkt dit kopje. Het wabi kumu kopje is eveneens handgemaakt. De warme, herfstkleurige tekeningen op de kleine theekopjes variëren. U heeft daarom telkens een uniek setje in handen.

Prijs: 99 EUR voor setje van 2 kopjes en 2 onderzetters

contact: jozefien@theeceremonie.be


Notice: Trying to get property 'queue' of non-object in /domains/theeceremonie.be/public/wp-includes/script-loader.php on line 2678

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /domains/theeceremonie.be/public/wp-includes/script-loader.php on line 2678