Show menu

Thematisch aanbod

Wisselend aanbod van lezingen, workshops en culturele activiteiten waarbij een aangepaste thee sensatie nooit veraf is.
  • Pure thee opleiding 4-daagse sommelier cursus
  • Ichigo Ichie

1. Pure thee opleiding 4-daagse sommelier cursus

Maak kennis met de wereld van een theesommelier.

We vertrekken vanuit de rijke theesmaken en aroma's en leren thee te begrijpen door te kijken, te ruiken, te proeven.
Het aromawiel is onze leidraad om de thee klassen te ontdekken en van elkaar te onderscheiden. De specifieke kwaliteiten van de theeën uit verschillende landen geven hun geheimen aan u prijs. Met het theepakket kan u thuis verder oefenen in het zetten van thee en leert u het perfecte kopje thee te bereiden. U krijgt inzicht in het gebruiken van thee materiaal, werken met soorten water, temperatuur en trektijden.

Deze opleiding wordt georganiseerd indien er voldoende vraag is van cursisten.

Bekijk foto's Meer info

2. Ichigo Ichie

Ichigo ichie is het samengaan van een stilte-installatie, een poëtische performance en een Japanse theehut gebracht door Maja Jantar en Jozefien Muylle.

Alle zintuigen worden aangesproken doorheen klank, aroma, tactiliteit, smaak en visuele elementen. We verbinden de zintuigen met de vijf traditionele Oosterse elementen (aarde, vuur, hout, water en metaal) door middel van artistieke en belevingsgerichte interpretaties.

 

Bekijk foto's Meer info

Notice: Trying to get property 'queue' of non-object in /domains/theeceremonie.be/public/wp-includes/script-loader.php on line 2678

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /domains/theeceremonie.be/public/wp-includes/script-loader.php on line 2678