Show menu

wie zijn we

Thee prikkelt de zintuigen,
thee herbergt een Oosterse cultuur van duizenden jaren in zich,
thee verbindt zich graag met schoonheid en creativiteit,
thee is onlosmakelijk verbonden met zen en met tao,
thee maakt ontmoetingen tussen mensen overal ter wereld op een ongedwongen manier mogelijk.

Daarom is thee een prachtig, puur en onuitputtelijk product.

Jozefien wil mensen bijeen brengen vanuit haar liefde voor thee.

foto met hand
 

Nadat ze de basisopleiding theesommelier bij Ann Van Steenkiste volgde in 2012 had ze de smaak te pakken. Ze voelde dat haar weg vooral in de Chinese theecultuur ligt die onlosmakelijk verbonden is met zen boeddhisme. Mevrouw Wu leerde haar de finesses van de Chinese thee en de theeceremonie kennen. In 2014 volgde ze de jaaropleiding theesommelier aan de Thee Academie Vlaanderen van Robin Boels. In 2016 was ze finaliste voor het Dutch Tea Championship en in 2017 werd ze Dutch Tea Champion 2017. Jozefien verdiept en verrijkt haar kunde en kennis middels thee trainingen voor professionals en door jaar haar jaarlijkse theereizen naar Azië.

Jozefien vertelt haar verhaal
 

Met ‘de natuurlijke weg van thee‘ biedt ze de theeliefhebber een waaier aan activiteiten (ook op maat) zoals thee workshops, degustaties en theeceremonies voor particulieren en bedrijven. Voor het theemerk Be Your Tea cureert ze top thee uit Azië. De pure kwaliteit van de thee staat centraal met bijzondere aandacht voor het welzijn van de producent en van de thee drinker.

https://theeceremonie.be/wp-content/uploads/Wie-zijn-we-hand-met-thee.png
 

Sinds 2009 werkt Jozefien als projectcoördinator voor MUS-E Belgium, platform voor kunstenaars in co-creatie. Ze organiseert er in samenwerking met de kunstenaars artistieke trajecten in het onderwijs vanuit een maatschappelijk engagement. Daarvoor was ze betrokken bij het onderzoek naar ‘het ontwerpen van een zorgende ziekenhuisomgeving voor kinderen’ aan de Hogeschool Gent (KASK) en  werkzaam als pedagoog aan de Artevelde Hogeschool. Creativiteit is altijd zeer aanwezig geweest in het leven van Jozefien en is onlosmakelijk verbonden met haar thee-activiteiten.

Jozefien is mama van twee enthousiaste jongens en woont in Gent.

IMG_9587
 

Bekijk het filmpje hiernaast om de sfeer in te ademen van de verschillende degustaties, ceremonies en workshops. Voel je het kriebelen en wil je je graag inschrijven voor één van de komende activiteiten of  iets op maat bespreken? Bekijk hier vrijblijvend het volledige aanbod.