Show menu

wie zijn we

Thee prikkelt de zintuigen,
thee herbergt een Oosterse cultuur van duizenden jaren in zich,
thee verbindt zich graag met schoonheid en creativiteit,
thee is onlosmakelijk verbonden met zen en met tao,
thee maakt ontmoetingen tussen mensen overal ter wereld op een ongedwongen manier mogelijk.

Daarom is thee een prachtig, puur en onuitputtelijk product.

Jozefien wil mensen bijeen brengen vanuit haar liefde voor thee.

foto met hand

Nadat ze de basisopleiding theesommelier bij Ann Van Steenkiste volgde in 2012 had ze de smaak te pakken. Ze voelde dat haar weg vooral in de Chinese theecultuur ligt die onlosmakelijk verbonden is met zen boeddhisme. Mevrouw Wu leerde haar de finesses van de Chinese thee en de theeceremonie kennen. In 2014 volgde ze de jaaropleiding theesommelier aan de Thee Academie Vlaanderen van Robin Boels. In 2016 was ze finaliste voor het Dutch Tea Championship en in 2017 werd ze Dutch Tea Champion 2017. Jozefien verdiept en verrijkt haar kunde en kennis middels thee trainingen voor professionals en door haar jaarlijkse theereizen naar Azië.

Jozefien vertelt haar verhaal

Met ‘de natuurlijke weg van thee‘ biedt ze de theeliefhebber een waaier aan activiteiten (ook op maat) zoals thee workshops, degustaties en theeceremonies voor particulieren en bedrijven. Voor het merk Be Your Tea cureerde ze top thee uit Azië. Tegenwoordig stelt ze de specialty tea collectie samen voor Cuperus.

https://theeceremonie.be/wp-content/uploads/Wie-zijn-we-hand-met-thee.png

Jozefien werkt als programmator podiumkunsten en heeft een bijzondere affiniteit met dans, theater en woord. Eerder werkte ze voor het kunstenaarsplatform MUS-E Belgium dat artistieke trajecten in het onderwijs organiseert vanuit een maatschappelijk engagement. Ze was als onderzoeker betrokken bij projectmatig wetenschappelijk onderzoek naar ‘Het ontwerpen van een zorgende ziekenhuisomgeving voor kinderen’ aan de Hogeschool Gent (KASK) en werkzaam als pedagoog aan de Artevelde Hogeschool. Schoonheid, kunst en mededogen zijn altijd bepalend geweest in het leven van Jozefien en zijn onlosmakelijk verbonden met haar thee-activiteiten..

Jozefien is mama van twee enthousiaste jongens en woont in Gent.

IMG_9587

Bekijk het filmpje hiernaast om de sfeer in te ademen van de verschillende degustaties, ceremonies en workshops. Voel je het kriebelen en wil je je graag inschrijven voor één van de komende activiteiten of  iets op maat bespreken? Bekijk hier vrijblijvend het volledige aanbod.

</div class=”ibImageRight”>