Show menu
Find it

faq

1. Kan ik tijdens een thee activiteit ook thee kopen?

Tijdens de thee activiteiten ligt de nadruk niet op thee verkopen maar wel op thee beleven. Omwille van de vele vragen om kwaliteitsthee en het plezier om zelf mooie theeën te kunnen selecteren, ontwikkelden we een eigen thee label. Be Your Tea staat voor kwalitatieve, losse thee uit Azië in harmonie met mens en natuur. Op www.beyourtea.eu vindt u alles over onze thee pakketten.

Na de thee workshops en degustaties is het soms mogelijk om Be Your Tea thee te kopen. Een doosje groene, witte, oolong, pu-erh of zwarte thee kost 7,5 EUR (incl BTW). Indien u graag wat thee koopt, kan u ook op voorhand een seintje geven.  Wij helpen u verder graag op weg om op zoek te gaan naar goede thee verkooppunten. Zie ook hier.

2. Welke activiteit is het meest geschikt voor mij?

Mensen die voor het eerst kennis maken met thee of gewoon benieuwd zijn naar de verrassende aroma’s en smaken van thee vinden hun gading tijdens een degustatie. Tijdens een degustatie ligt de nadruk op proeven, ervaren, bijleren over de cultivatie van thee en de thee cultuur. Net zoals de thee workshop is het fijn om je met een vriend, vriendin of familielid in te schrijven en samen te genieten van een fijne ervaring.

Ben je een thee liefhebber en kom je graag meer te weten over hoe je de juiste thee selecteert en op welke manier je verschillende theesoorten kan bereiden? Schrijf je dan in voor een workshop! Het is de activiteit waarin u ook actief aan de slag gaat met thee. Let wel, de focus ligt op echte thee (camillia sinensis) en minder op infusies (van kruiden, gedroogde vruchten en zo verder).

De thee ceremonie is er voor iedereen. De nadruk ligt op een integere en stille ervaring van een oud, Chinees ritueel. Hoewel we vooraf en nadien tijd maken voor een gesprek is het niet de bedoeling dat we dieper ingaan op de technische aspecten van de thee.

De creatieve ceremonie (‘de stille dans van thee’) is een eigen, creatieve interpretatie van de oude, spirituele traditie om thee als ‘zen’ te ervaren. Deze activiteit vertrekt vanuit de zintuiglijke ervaring van verschillende theeën om tot persoonlijke interpretaties en creaties te komen. Ook in deze activiteit zijn zaken als productiewijze van thee, temperatuur, zetwijze en andere specificaties van ondergeschikt belang.

3. Organiseert u thee activiteiten op maat?

Ja, zeer graag. Aanvragen voor een proeverij, thee demonstratie, lezing of workshop komen zowel van bedrijven, culturele organisaties als van particulieren. Het kan een originele manier zijn om iemand in de bloemetjes te zetten of een bijzondere beleving aan te bieden bij u thuis of op een plaats die u zelf kiest. Een trouwfeest of verjaardag of high tea opluisteren met mooie theeën en kruidenmélanges doen we graag voor u. Prijzen zijn op aanvraag naargelang het aantal deelnemers en het concept.

4. Kan ik een thee activiteit cadeau doen?

Dat kan! Iemand is jarig of u zoekt een mooi kerstgeschenk of u wil uw moeder verrassen op moederdag? Als u een activiteit kiest en het aantal personen dat u wil verrassen, dan maken we graag een leuke cadeaubon op. Dit versturen we samen met een thee sample naar u thuis zodat u dit kan schenken! Stuur gerust vrijblijvend een email.

5. Ik heb een horecazaak, wat kan u voor mij doen?

Elk bijzonder restaurant en of creatieve brasserie of theehuis verwent haar gasten graag met een uniek aanbod aan lekkere thee. Een theekaart moet afgestemd zijn op het karakter van de zaak. Een theekaart kan bestaan uit enkel pure thee of uit een combinatie met melanges, kruiden, matcha latté etc.
Er kan gekozen worden om in de zomer ook ice tea aan te bieden. Als theesommelier bekijkt Jozefien graag hoe we de klanten ook een thee of infusie kunnen suggereren in combinatie met een gerecht of dessert. Een volledige menu  met per gerecht een aangepaste thee behoort tot de mogelijkheden.