Op onze reis door het Oosten degusteren we thee uit verschillende, Aziatische landen zoals India, Japan en China. Tijdens de proeverij ontdekken we eveneens verschillende thee klassen, gaande van witte en groene thee tot zwarte thee. We maken kennis met de theecultuur van de verschillende landen.
In Japan zegt men dat de smaak van thee en van zen hetzelfde zijn (Chan cha yu wei). De eerbied voor de thee blaadjes, de thee ruimte en voor de mensen met wie we thee delen staan er centraal. Zen monniken uit China brachten de thee naar Japan in de 9de eeuw. Hier maakten de Japanse monniken in de kloosters als eersten kennis met de thee en met de Cha Tao (de weg van de thee). Vele eeuwen later deed de theeplant, de camillia sinensis, ook zijn intrede in andere Aziatische landen zoals India, Nepal, Laos en Taiwan.
Op onze reis door het Oosten degusteren we thee uit verschillende, Aziatische landen zoals India, Japan en China. Tijdens de proeverij ontdekken we eveneens verschillende thee klassen, gaande van witte en groene thee tot zwarte thee. We maken kennis met de theecultuur van de verschillende landen.
De degustatie kan je beschouwen als een vorming waarbij je heel wat te weten komt over thee zoals de manier waarop thee geproduceerd wordt, hoe we thee proeven, met welke smaken de theeën gecombineerd kunnen worden (het begin van foodpairing)... Tijdens een proeverij ontdek je 5 à 6 theeën met bijhorende versnaperingen.
De degustaties worden in de voor -of namiddag georganiseerd daar het drinken van verschillende theesoorten in de avonduren de nachtrust niet bevordert.