Show menu

resto-test

Toon me je theekaart en ik zeg je wie je bent

Met je theekaart kun je als restaurant je eigen geluid laten horen. Elke zaak is anders en daarom is ook de keuze van de aangeboden thee steeds anders. Wordt de thee geselecteerd naargelang de vraag van de klanten? Is er een goede samenwerking met een betrouwbare leverancier die het aanbod bepaalt ? Gaat de keuze uit naar theeën die corresponderen met een gerecht of dessert of wil de zaak vooral eigenzinnig zijn in het schenken van selecte top theeën?

Thee: één plant en zo veel variatie

Thee is een koude of warme drank gemaakt van de gedroogde bladeren van de Camillia Sinensis. Door te kiezen voor een bepaalde bewerking ontstaat er witte thee, gele thee, groene thee, zwarte thee, oolong thee of pu erh. En binnen deze 6 thee klassen zijn er nog honderden varianten naargelang de terroir, de weersomstandigheden, de thee producent en de kunde van de theemeester.

Thee ervaring in stijl
 

Mijn thee aanbod voor restaurants in vier luiken

In samenspraak bekijk ik graag wat voor uw zaak belangrijk is

 1. thee opleidingen
 2. samenstellen van een thee kaart
 3. advies thee materialen
 4. leveren van thee en kruiden

Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met me op

IMG_9626

1 | Thee opleidingen

Ik bied twee soorten opleidingen aan, aan u de keuze

 • Het reguliere aanbod. Neemt u al dan niet samen met enkele medewerkers graag deel aan een workshop of aan een thee degustatie in het particuliere aanbod? van harte welkom, raadpleeg alvast de activiteitenkalender en schrijf u in!
 • Op maat. verkiest u een opleiding op maat op een moment dat voor u het beste schikt? naargelang de kennis die u wil opdoen over thee bied ik een opleiding op maat aan
  • Opleiding 2,5u (max. 5 deelnemers) – 150 EUR ex. btw
  • Opleiding 5u (max. 5 deelnemers) – 250 EUR ex. btw

2 | Het samenstellen van een thee kaart

Elk restaurant en elke brasserie of theehuis pakt graag uit met een bijzonder aanbod lekkere thee. Een thee kaart moet afgestemd zijn op het karakter van uw zaak. Een theekaart kan bestaan uit enkel pure thee of uit een combinatie met melanges, kruiden en bloemen. Er kan gekozen worden om in de zomer ook ice tea aan te bieden. Ik bekijk graag hoe we de klanten ook een thee of infusie kunnen suggereren in combinatie met een gerecht of dessert. We kunnen nog een stap verder gaan en een volledige menu in combinatie met aangepaste thee uitwerken. Dit doe ik altijd samen met een collega thee-sommelier.

Een theekaart bestaat gemiddeld uit 5 à 10 theeën, rekening houdende met het bijhouden van een voorraad en met het beschikbare materiaal om de theeën (en infusies) te zetten.

3 | Advies thee materialen

U wil graag advies over het aankopen van materiaal om thee mee te schenken of te zetten? Bij mij bent u ook aan het juiste adres! Ik presenteer u eerste enkele algemene opties, daarna bepalen we de stijl van uw zaak en de manier waarop u in de toekomst thee (en infusies) aan uw klanten wil serveren. Daarna maak ik een offerte op met een 3-tal mogelijkheden van aan te kopen thee materiaal en servies.

4 | Het leveren van thee en kruiden

Uiteraard selecteer ik met veel aandacht voor kwaliteit de theeën (en eventueel blends, kruiden of bloemen) bij betrouwbare leveranciers. Alle thee wordt op voorhand geproefd, ook samen met u. Vervolgens staat “de natuurlijke weg van thee” graag in voor het aanleveren van uw voorraad thee.

 

Top Thee Schenken

 

 
 
 

Tarieven

 • Opleiding 2,5u (max. 5 deelnemers) – 150 EUR ex. btw
 • Opleiding 5u (max. 5 deelnemers) – 250 EUR ex. btw
 • Samenstellen theekaart prijs per uur (45 per uur ex btw) met inbegrip van advies voor thee materialen en thee keuze.
 • Algemeen thee advies (45 per uur ex btw)

Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met me op

Laten we thee tafelen over uw theekaart